Profisol

Profisol fyller femton år

Även om det känns som om vi startade igår vittnar företagets utveckling om att vi trots allt har hunnit med en del. Vi började på fyra orter med nio anställda. I dag har vi 5 kontor från Stockholm till Malmö som sysselsätter 50 personer. Självklart känner vi glädje och tillfredställelse över att Profisol växer och mår bra, men viktigare än belåtna känslor är den nyktra analysen av orsaken till företagets expansion.

Inte bara tur eller tillfällighetertidning

Att Profisol har vuxit varje år sedan starten beror inte på tur eller tillfälligheter, utan på vår verklighetsförankrade affärsidé. Eller rättare sagt: Orsaken är att gruppen av företag som gillar vår affärsidé och har valt oss som leverantör växer stadigt för varje år som går.

Vi som arbetar här på Profisol kan branschen på våra fem fingrar. Vi vet till exempel hur tidspressad och ansträngande verkligheten ofta är för isoleringsentreprenörerna, och vi vet hur viktigt det är att de får rätt produkter levererade på rätt plats i rätt tid. Trygga leveranser var med andra ord det första villkoret när vi formulerade Profisols affärsidé för femton år sedan.

(klicka på jubileumtidningen och läs)

Interna kunnskap och kompentens

Det andra villkoret handlar om yrkeskunskaper och är precis lika viktigt för isolerarna: Profisol ska vara en kompetent rådgivningspartner åt sina kunder. Det är hit man ringer när man har frågor om material, produkter och metoder, liksom om branschens standarder, regler och lagar. Och det är här hos oss som man får snabba, korrekta och klargörande svar.

Den tredje och sista ingrediensen i vår affärsidé handlar om vår grossistroll i stort. Profisol skiljer sig från sina konkurrenter på en viktig punkt: Vi håller bara på med isolering och relaterade verksamheter såsom plåtbeklädnad, ingenting annat. Då känns det också naturligt att driva de frågor som inte bara gynnar oss utan hela branschen. Vi vill med andra ord fungera som en PR-ambassadör för vår bransch och informera samhällets beslutsfattare om den betydande ekonomiska nyttan av att satsa på teknisk isolering.

Resultatet är ett kvitto på att vi har valt rätt affärsidé och arbetsmetod. Nu kör vi vidare med sikte på de kommande femton åren.

man med produkter  lager med truck

man  flere personer i et møterom

man kundservice  man truck

lager malmö