Vi ser fram emot att höra från dig
Ring oss idag!

Standardiserade plåtbeklädnader löser industriella isolerings utmaningar

Isoleringens lämplighet, hållbarhet, prestanda och säkerhet är viktiga överväganden vid utformning och implementering av isolering. Samtidigt, vilka val behöver göras för att säkerställa att isolering är en så hållbar investering som möjligt?

Livscykeltänkande tillämpas alltmer på alla aspekter av verksamheten och produktionen inom industrin. Även de minsta detaljerna spelar roll. Isolering sparar kostnader och miljön genom att minska energiförbrukningen och utsläppen. Ur ett kostnadseffektivt och hållbart perspektiv är det inte irrelevant hur isoleringen implementeras.

En standardiserad plåtbeklädnad maximerar fördelarna med isolering och gör isoleringen mer kostnadseffektiv. Beklädnad skyddar isoleringen och förbättrar dess prestanda. De ger inte bara ett färdigt resultat, de är också enkla att använda.

Standardiserad plåtbeklädnad gör att ditt isoleringsprojekt löper smidigt

Beklädnaden skyddar isoleringen från mekaniskt slitage och skador orsakade av brand, fukt eller stötar. Det bidrar till isoleringens livslängd och ökar dess prestanda.

Kespets plåtbeklädnader kan tillverkas för att uppfylla standarder och krav i alla länder och är kompatibla med alla vanliga isoleringsmaterial. Oavsett rörets diameter och isoleringens tjocklek, hittar du en plåtbeklädnad av rätt storlek redo att användas. Färdiga plåtprodukter kan enkelt skalas upp även för stora byggprojekt.

KESPET´S standardiserade plåtbeklädnader levereras monteringsfärdiga och installeras på plats utan specialverktyg eller justeringar. Det räcker att bara installera dem på plats – även hålen för nitar och skruvar är redan förberett. Standardmått säkerställer perfekt sömlös passform med de andra delarna.

Standardiserade plåtbeklädnader är ett snabbt och enkelt alternativ. En beklädnad med rätt storlek, färdig att använda, minskar tiden för att mäta, tillverka och montera delar.

Kvalitet garanterar en lång livscykel

Beklädnad är en väsentlig del av industriell isolering och kan ha en påtaglig inverkan på isoleringens livscykel. KESPET´S plåtbeklädnader uppfyller höga kvalitetskrav. I praktiken är de underhållsfria och håller i årtionden. Om isoleringen under beklädnaden behöver bytas ut kan du återanvända samma beklädnad. Du kan snabbt byta ut vanliga plåtbeklädnader mot nya vid behov. 

En annan fördel med plåtbeklädnad är att den kan återvinnas, kasserad ytbeklädnad kan återvinnas eller återanvändas på annat ställe på anläggningen. Det hjälper till att uppfylla anläggningens miljökrav.

Kostnadseffektiv fördel med standardiserade plåtbeklädnader

Standardiserade plåtbeklädnader är en kostnadseffektiv lösning:

  • lång livslängd
  • reservdelar finns alltid tillgängliga
  • lätt att bygga vidare om nya delar ska isoleras.

KESPETS´S omfattande lager och produktionskapacitet säkerställer att plåtbeklädnader vid behov finns tillgängliga med kort varsel och bidrar till projektets fortskridande. Förutom i Finland kan Kespet plåtbeklädnad köpas i Sverige och Norge och vid behov levereras till andra delar av världen.

Universell plåtbeklädnad gör att redan isolerade områden kan modifieras eller utökas. Det räcker med att beställa nya delar och dessa passar med redan installerad ytbeklädnad.

Vid behov kan beklädnaderna även beställas enligt andra nationella byggnormer och standarder och med dina mått, vilket gör att du kan dra nytta av KESPET´S plåtkvalitet, till exempel i internationella projekt.

Gör isoleringen effektiv; dra nytta av fördelarna med Kespets universella plåtbeklädnader och våra experters professionalism.

ISOPARTNER har lagt upp förtillverkad böj och mantel i aluminium på lager i Göteborg för snabba leveranser. Vi har mantel och böj i de mest förekommande dimensionerna i vårt sortiment. Att köpa prefabricerade mantlar och böjar spar både tid och pengar.

Du hittar KESPET beställningsformulär och produktkatalog här: FÖR NERLADDNING

Kontakta gärna någon av våra säljare så berättar vi mer: Kontakta oss

Denna artikel bygger på en artikel publicerad av Kespet. 
Originaltitel: Standardized sheet metal claddings solve industrial insulation challenges - Kespet Oy

Läs även våra andra artiklar