Vi ser fram emot att höra från dig
Ring oss idag!

MÖT ISOPARTNERN

Besök på  vår filial i Växjö

Den här gången har vi tagit oss ner till vår filial i Växjö. Filialen ligger på Lantmannavägen 3 b, en adress man snabbt tar sig till via väg 29, Ronnebyvägen eller via Tingsrydsvägen. Filialen i Växjö har också genomgått en transformering liksom våra övriga anläggningar har gjort de senaste åren. 

2019 flyttade vi från lokalen på  Bävervägen 2. En lokal som var med sedan starten, som förutom servade våra kunder med material också fungerade som “centrallager”för tillbehör som distribueras till övriga filialer. Med tiden  växte vi och  lokalen blev  för liten och tungarbetad, även med ett tält på gården för bland annat nätmattor

I dag har vi en lokal anpassad för vår verksamhet. En lokal med höglager,  stor butik för alla tillbehör, en trivsam kundmottagning med stort fikabord. Flera kontor och utrymmen för personalen samt ett litet konferensrum.

Branch_office-customer_reception

Christer Thörn

Christer Thörn

Christer Thörn arbetar som filialansvarig på filialen. Han är 55 år och började hos oss 2011 och då som lageransvarig under några månader innan tjänsten övergick som filialansvarig. Christer gillar musik och beskriver sig som “allätare” inom hårdrock och nämner några band som Judas Priest och Motörhead. Men den stora idolen heter Joan Jett and the Blackhearts som han gillat sedan han var 10 år.

Andra intressen förutom familjen är idrott och då speciellt engelsk fotboll. Han är engagerad i Alvesta skytteförening då en av grabbarna är aktiv skytt. Christer nämner att han även är engagerad  i Alvesta hembygdsförening.

Familjen har ett  landställe som bara ligger 10 km från hemmet som är nära vatten för fiske och avkoppling. Där tillbringar familjen en hel del tid. 

På frågan vad han har för utbildning och vad han tidigare har arbetat  med svarar Christer. Jag gick El/Tele, med inriktning som  elektriker på gymnasiet, men har aldrig arbetat som elektriker. Jag har arbetat 3 år som heltidsanställd på Alvesta GIF Kansli. Som områdesledare på Alvesta VVS ( Solar i dag)  arbetade jag under 8 år.

En kul detalj kom upp under samtalet är att han arbetat som tapetserare under 15 år. Många kanske tänker jaha! en som sätter upp tapeter och målar. Nej, för er som inte vet vad en tapetserare gör så klär han möbler.

På frågan hur hamnade du här? berättar Christer “att ISOPARTNER (Profisol) var leverantör hos Solar och “jag fick en brasklapp av firman att man behövde folk“ på den vägen blev det.  Christer gillar kundkontakten och de övriga i teamet, det gör att trivseln är hög säger han.

Han tycker om att hjälpa våra kunder med olika saker som till exempel att  leveranserna fungerar så att de kan fokusera på sina arbeten. Christer tycker det är kul att arbeta med teknisk isolering som är en nyckel i den gröna omställningen, så framtiden ser ljus ut tycker han.

Vi tar en tripp ut på lagret.

Växjö_Warehouse

Warehouse Växjö

Ute på lagret är det rent och snyggt, ordning och reda. Det är som natt och dag mot förra adressen, nu finns ytor för en bra logistik, berättar Christer. 

Här ute finns produkter för passivt brandskydd. I andra ställ hittar vi rörskål och nätmattor och skivor för brandisolering av ventilationskanaler och stålkonstruktioner från våra premiumpartners Paroc och Isover.

Vi går förbi ett rum med lamellmattor och landar upp i den del av lokalen som är fylld med cellgummi. Här hittar vi produkter från en annan av våra premiumpartners Armacell.

Vi går in i kundmottagning för att få en pratstund med övriga medarbetare.

Magnus kullberg

Magnus är Växjö kontorets kundmottagare, en roll som innebär att på daglig basis säkerställa att vi levererar och tillhandahåller den bästa servicen för både nya och befintliga kunder. De tillfällen då Christer är iväg så kliver Magnus in och axlar den rollen och han gillar att arbeta med kvalitet.

En liten rolig detalj är att soffan som Magnus sitter i är tapetserad av ingen annan än självaste Christer. (Tumme upp för det) Red anm.

Magnus beskriver sig själv som en lugn person som gillar att ha många bollar i luften, vilket utmärker sig i det dagliga arbete som innebär att alltid hitta de bästa lösningarna som underlättar våra kunders vardag och behov.

Magnus är 44 år, gift och pappa till två tonårsdöttrar, vilket innebär en hel del aktiviteter på fritiden. Fotboll och ishockey har alltid varit idrotter som har legat nära till hjärtat och fastän han inte längre själv är aktiv så är han involverad i tjejernas idrotter i form av tränare. På frågan “Vad har du för intressen utöver idrotten?” svarar Magnus “Teknisk isolering” och skrattar. Det ligger rätt i tiden med produkterna vi säljer.

Att utmana sig själv och testa nya saker är något som Magnus bakgrund är ett bevis på, han gick transportteknisk utbildning på gymnasiet och redan under sin gymnasietid kunde han dra nytta sin utbildning genom att få jobb som truckförare på Metsä Tissue, ett pappersbruk som de flest svenskar förknippar med Lambi papper. Efter att ha genomfört sin militärtjänst samt träffat kärleken så hamnade Magnus i Växjö för att under 13 års tid bredda sin erfarenhet genom att göra allt från att montera kyldiskar till produktionsplanering samt logistikansvarig.

Magnus kullberg

På frågan “Vad är roligast med ditt jobb” svarar Magnus att det finns två aspekter, den ena är kundkontakten och  säger:"Det mest givande och roligaste med det här jobbet är såklart kunderna och relationerna vi har byggt och de dagliga kontakterna, jargongen vi har och skratten vi får uppleva tillsammans". Den andra är hans egna möjlighet till utveckling.

“Att få vara spindeln i nätet, att vända en situation som känns omöjlig till motsatsen och att leverera i tid som gör att kunden får den bästa upplevelsen!" “Man kan tro att allt är svart eller vitt men mitt jobb är att se det gråa, dvs. vad är min plan B ifall förutsättningarna ändras”

De senaste fem åren har varit en resa fylld av roliga förändringar, allt från flytt till nya lokaler, ett namnbyte och fantastiska kundsamarbeten. Med de orden avslutar Magnus intervjun.

Kim Gejdner

Kim Gejdner

Kim arbetar med lager och logistik. Han är 31 år, beskriver sig själv som en glad person, en kille som gillar resor och äventyr. Vi bad Kim berätta om sina resor innan han började hos oss. Kim berättar att han gick fordonsutbildning med inriktning på personbil på gymnasiet. 

Han startade sitt yrkesliv med att bygga kyldiskar på Wica Cold (Arneg Nordic) i ett antal år. Han kände sig äventyrslysten och sökte tjänstledigt och reste till Asien och Australien, där fick jag arbete inom samma koncern efter en månads semester. Jag arbetade där i 3 månader sen blev det hemfärd.

Kim åkte tillbaka till Australien igen efter en månad på hemmaplan. Där köpte han en risig Ford och åkte ut på nya äventyr under två månader. Pengarna började det att tryta, han hittade ett arbete som “farmer” och det arbetade han med under tre månader.

Han berättar på väg till arbetet som “farmer” krockade han med en känguru, allt gick bra, tillägger han. Så här höll han på under två år, arbete och äventyr om vart annat.  Det blev även en tripp till Japan och USA innan det blev Sverige igen.

Kim började att arbeta på Wica Cold igen men sökte "lite lätt” efter ett nytt arbete. Han berättar att han åkte förbi ISOPARTNER (profisol) på Lantmannavägen ett antal gånger och tänkt “ där vill jag arbeta” och det ligger nära mitt hem. Tre veckor senare dyker det upp en annons på Blocket om att vi sökte personal i Växjö. Nu har jag arbetat här i  tre år och gillar variationen i arbetet och tycker att framtiden känns positiv.

Som avslutning  berättar han att på  fritiden gillar han att träna löpning och simning. Han är också  aktiv i den bostadsrättsförening han bor i. 

Här avslutar vi ett trevligt och intressant besök på vår filial i Växjö. 

Läs gärna våra andra artiklar!