Profisol
plåt isolering med röd farv

Om Profisol

Varför ska du välja oss?

Välkommen till en riktig isoleringsgrossist!

Profisol grundades 2005 av några eldsjälar med lång samlad erfarenhet av isoleringsbranschen och en stark drivkraft att starta en egen verksamhet med en servicenivå som överträffade konkurrenterna. Vi var redan från start nischade mot teknisk isolering och startade Profisol utifrån målsättningen att vara mycket mer än en bara en leverantör av isoleringsmaterial från marknadens ledande leverantörer. 

Profisol är sedan många år en av landets viktigaste leverantörer av teknisk isolering, lösningar inom brandskydd, akustik och byggplåt. Sedan starten har vi framgångsrikt levererat tekniska lösningar och expertis kring dessa över hela landet. Idag arbetar vi från fem filialer från Malmö till Solna i Stockholm och har ett gediget distributionsnät med egna lastbilar och chaufförer för säkra leveranser över hela Sverige.

Våra leverantörer

Våra leverantörer är valda med omsorg och vi arbetar enbart med Europas bästa producenter.  Genom nära samarbeten kan vi tillsammans med våra leverantörer förmedla information och kunskap mellan slutanvändare och producent på ett effektivt sätt. Med detta syftet har vi ofta träffar där vi sammanför kunder och leverantörer för informationsutbyte och utbildningar på våra etableringar. 

Vår affärsidé stod klar redan när vi startade verksamheten och är lika aktuell än idag; "Rätt vara på rätt plats i rätt tid".

Vår viktigaste uppgift är att ha rätt produkter på lager vid rätt tidpunkt och ha en serviceorganisation som erbjuder rätt förutsättningar för att våra kunder ska kunna fokusera på sin uppgift och alltid känna sig trygga med våra materialleveranser. 

Närhet och personlig service

Engagerad personal, branschkännedom och en hög materialkompetens bidrar till att allt fler isoleringsentreprenörer väljer oss som sin huvudsakliga leverantör. Vi genomför kundundersökningar och resultaten från dessa ger oss en fingervisning om vart kunderna tycker om oss. Läs mer om den sista undersökning här

Vi har under årens lopp byggt upp ett gediget kompetenscenter med expertis inom teknisk isolering, akustik, plåt och brandskydd och tätning. I vår framtidsvision ingår bland annat att utveckla dessa affärsområden. Vi är övertygade om att med våra starka nätverk, personlig service, goda lagerhållning och välfungerande distributionskedja har mycket att tillföra på dessa områden.

Om våra ägare

Sedan 2012 ingår Profisol i Belgiska IPCOM N.V (Insulation Products Company) som är en av Europas största aktörer i branschen. Alla företag i gruppen är distributörer av isoleringsmaterial och är verksamma över hela Europa.

Det nya huvudkontoret i Göteborg

Profisol och Byggplåtsgrossisten flyttar samman