Profisol
rostskydd med magnelis

Magnelis

Rostsskydd med Magnelis

Behöver man ett bättre rostskydd än traditionellt varmgalvat material och en billigare produkt än Aluzink, kan Magnelis® vara ett bra alternativ. Genom att tillsätta en liten mängd aluminium och magnesium i zink, kan man halvera zinklagret på plåten med bibehållet rostskydd. Du kan även använda Magnelis® i andra aggressivare miljöer än vad traditionella galvade material klarar av.

Förutom ett riktigt bra rostskydd har Magnelis® en hård yta, vilket gör Magnelis® reptåligare än traditionellt varmgalvat material. Den hårda ytan gör också att Magnelis® kladdar mindre i verktygen.

Magnelis® ger ett oslagbart skydd i tuffa, starkt alkaliska miljöer eller i miljöer som innehåller klorid och ammoniak. Olika korrosionstester visar att just tillsatsen av 3% magnesium ger betydligt bättre korrosionsmotstånd jämfört med andra beläggningar med lägre magnesiumhalt.

Magnelis® kan i många fall ersätta eftergalvaniserade detaljer, samt i vissa fall även rostfria applikationer.

Magnelis® är en plåtprodukt belagd med en zink-aluminium-magnesiumlegering. Det appliceras en legering bestående av 93,5% zink, 3,5% aluminium och 3% magnesium på båda sidor. Denna kemiska sammansättning har valts för att ge de optimala nivåerna av korrosionsbeständighet.