Profisol

2020.08.27

Profisol inför avgift på plastpåsar och pappersfaktura

Skatt på plastpåsar

Profisol tar vår miljö på största allvar och inför en avgift på 7 SEK per plastpåse. Bakgrunden till avgiften är att vi önskar att reducera användantet av plast och därmed hjälpa till att minska den miljöpåverkan avfallet innebär. Detta är i linje med vad den svenska regeringen bestämt, vilket träde i kraft den 1 maj 2020.

Den svenska regeringen skriver i sin utredning om avgiften, att huvudmålet med avgiften för plastpåsen är att leverera ett samhälle till nästa generation där de stora miljöproblemen löses. Här anges att plast är ett mycket användbart material, men att det är känt att det kan orsaka stora skador om plastavfall hamnar i havet och sjöarna.

Varje år hamnar mellan 5 och 12 miljoner ton plast i haven. Europeiska kommissionen har beräknat att 80–85 procent av allt marint avfall består av plast, och hälften av detta är åter engångsartiklar, t.ex. plastpåsar.

Profisol byter under en övergående period ut sina plastpåsar till papperskassar vilket är ett bättre alternativ för miljön än plast och samtidigt ett billigare alternativ.

Avgiften för papperskasse kommer att vara 4 SEK per kasse vid inköp i butik. Vid leveranser med våra bilar kommer kassen vara avgiftsfri.

Avgift på pappersfaktura

Av miljöskäl uppmuntrar vi alla våra kunder att välja en faktura som PDF faktura. Meddela oss till vilken e-post adress fakturan skall skickas till. Pappersfaktura per brev kostar 45 kronor per faktura.

Dela på social media