Profisol

2020.01.28

Pressmedelande

Profisol förvärvar plåtgrossist

(Arne Schultz, VD Profisol och Magnus Ellington, VD Plåt&Co)

Profisol förvärvar plåtgrossist

Plåt & Co har en hög kompetens inom plåtslageribranschen och kompletterar Profisols befintliga verksamhet i Sverige mycket väl. Det befintliga uppdraget är grossistförsäljning och förvärvet av Plåt & Co stödjer därmed Profisols strategi att växa inom plåtsegmentet.

Plåt & Co har idag tre anställda och en årsomsättning på cirka 14,5 MSEK. Bolaget startades 2015 och är verksamt i Göteborg.

– Plåt & Co:s verksamhet är ett bra komplement till oss i Sverige och förstärker vår grossistverksamhet samt vårt erbjudande inom plåt. Vi är mycket glada över att kunna hälsa Plåt & Co:s medarbetare, kunder och leverantörer välkomna till oss på Profisol AB, säger Arne Schultz, VD för Profisol.

– Det känns väldigt roligt att bli en del av Profisol AB. Vi har redan ett starkt erbjudande och en solid verksamhet, som nu får möjlighet att utvecklas med hjälp av Profisols stora resurser och bredd, säger Magnus Ellington, VD för Plåt & Co.

Affären genomfördes den 1:a januari 2020. Den förvärvade verksamheten bildar en ny filial i Göteborg med inriktning på grossistförsäljning av plåtslageriprodukter.

Om Plåt & Co i Göteborg AB

Plåt & Co. är ett ett grossist- och handelsföretag inom byggplåt med över 20 års erfarenhet inom branschen och vänder sig främst till professionellt yrkesverksam. Kundgrupper är plåtslagare och småskalig industri. Plåt & Co. borgar för kvalitet och har lång yrkesverksam erfarenhet och erbjuder kvalitetsprodukter och specialisering. 

Om Profisol AB

Profisol är sedan många år en av landets viktigaste leverantörer av teknisk isolering, lösningar inom brandskydd, akustik och plåt. Sedan starten har vi framgångsrikt levererat tekniska lösningar och expertis kring dessa över hela landet. Idag arbetar vi från fem filialer från Malmö till Solna i Stockholm och har ett gediget distributionsnät med egna lastbilar och chaufförer för säkra leveranser över hela Sverige. www.profisol.se

----------------------------------------------------------------------------------

För mer information, kontakta:

Arne Schultz (VD, Profisol AB), +47 90 75 32 81, arne.schultz@profisol.se

Magnus Ellington (VD, Plåt & Co),  +46 738-199899,  magnus@platco.se

Dela på social media